Elegantna zunanjost

Ignis je ultra kompakten SUV, ki združuje preprost, eleganten videz z vsestranskostjo. Zasnova majhne karoserije, ki jo je enostavno voziti, daje avtomobilu resnično osebnost. Ignis vzbudi zanimanje in predlaga začetek nečesa posebnega.

NOTRANJOST

S svojim preprostim in ikonskim dizajnom ter funkcijami za prijetno doživetje vožnje vam Ignis ponuja dvojno mero zabave.

Multimedijska naprava, povezljiva s pametnim telefonom

 (ELEGANCE in PREMIUM)
Naprava vključuje na dotik občutljiv zaslon, ki nudi preprosto uporabniško izkušnjo, primerljivo uporabi pametnega telefona. Svoj pametni telefon lahko povežete z multimedijsko napravo preko brezžične Bluetooth® povezave ali USB-kabla ter preko zaslona uporabljajte aplikacije pametnega telefona. Multimedijska naprava vključuje tudi radio, kamero za vzvratno vožnjo in navigacijski sistem. (Navigacija samo pri opremi ELEGANCE)

Udobnost na daljših potovanjih

(ELEGANCE)
Uporaba tempomata omogoča, da vozilo samodejno ohranja nastavljeno hitrost brez uporabe stopalke za plin. Takšen način vožnje zmanjšuje voznikovo utrujenost na daljših poteh in ob višjih potovalnih hitrostih ter izboljšuje učinkovitost porabe goriva z odpravo nepotrebnih pospeševanj in zaviranj.

Poživljajoče barve

Drzen kontrast črne in bele barve na armaturni plošči in vratih je v svojem bistvu preprost, a na potnike naredi močan vtis. Živo oranžni in kovinsko titanski barvni poudarki na osrednji konzoli in ročajih vrat dodajajo notranji atmosferi poseben, energičen občutek.

Ogrevan voznikov in sovoznikov sedež

(ELEGANCE in PREMIUM)
Poleg ogrevanja kabine s pomočjo klimatske naprave sta lahko posebej ogrevana tudi sprednja sedeža, kar prispeva k večjemu udobju v vožnji.

Čvrst, neposreden občutek za volanom in zvezno krmiljenje

Zelo kakovosten športen volan s srebrnim dodatkom. Za še boljši občutek in luksuzen videz notranjosti je na voljo tudi volan, oblečen v usnje.

Podatek, ki ga potrebujete, vedno na vidnem mestu

Na armaturni plošči so prikazani vsi osnovni podatki, kot so zunanja temperatura, čas, prevoženi kilometri, potovalna razdalja. Prikazani podatek lahko zamenjate s pomočjo stikal ob armaturni plošči ali na volanu.

Prostorna notranjost

Prednost platforme nove generacije, na katero je postavljen novi Ignis, je bistveno zmanjšana velikost motornega prostora, da bi s tem dosegli čim večjo prostornost v notranjosti vozila in zagotovili dovolj prostora tudi za potnike na zadnjih sedežih.

Pogled v notranjost

 

Premikanje zadnjih sedežev za boljšo izrabo prostora (ELEGANCE in PREMIUM)
Oba zadnja sedeža je mogoče posamezno pomikati naprej ali nazaj ter tako nastaviti optimalen položaj za potnike in prtljago. Zadnja sedeža lahko enostavno premikamo z dvigom ročice na zgornjem robu naslona sedeža ali pod sedežem.

Osvetlitev za varno pot domov / Osvetlitev za lažji dostop do vozila
Funkcija zakasnjenega ugašanja žarometov omogoča, da žarometi osvetljujejo okolico še 10 sekund po tem, ko voznik ugasne in zapusti vozilo, ter tako zagotavlja preglednost za varno pot. Funkcija predčasnega prižiganja žarometov in pozicijskih luči pa se aktivira z daljinskim odklepanjem vozila in 10 sekund omogoča osvetlitev okolice za lažji dostop do vozila.

 

Izjemna okretnost in visoko potovalno udobje
Najmanjši obračalni radij Ignisa je 4,7 metra, kar pomeni, da se boste z lahkoto spopadli z ozkimi ulicami in tesnimi parkirnimi prostori. Pnevmatike večjega premera in visoka oddaljenost vozila od tal pa vam zagotavljajo dodatno suverenost in sproščen občutek pri vožnji po neravnih in grbinastih poteh.

Velikost prtljažnega prostora z lahkoto prilagodite vaši prtljagi

Ignis se ponaša s kar 514 litri prtljažnega prostora.* Zadnja sedeža, ki sta deljena v razmerju 50:50, je mogoče preklopiti tudi z zadnje prtljažne strani. S preklopom naslona obeh zadnjih sedežev je mogoče prilagoditi prostor za najrazličnejše kose prtljage.
*Izračunano po metodi nemškega Združenja avtomobilske industrije (VDA) ob spuščenih zadnjih sedežih.
 

 

Zmogljivost

Odlične vozne zmogljivosti, ki blestijo v vsaki situaciji, vam prinašajo vznemirljivo vožnjo do vašega cilja.

 

 

1.2 DUALJET

1.2 DUALJET motor z edinstvenim sistemom dvojnega vbrizgavanja, ki z večanjem kompresijskega razmerja zagotavlja močno izboljšano učinkovitost izgorevanja goriva ter odlično uravnoteženost med veliko pogonsko močjo in učinkovito porabo goriva tako kompaktnega motorja.

 

Tip motorja K12C
Prostornina (cm3) 1.242
Kompresijsko razmerje 12.5
Največja moč(kW/om)66/6.000
Največji navor (Nm/om) 120/4.400


5-stopenjski ročni menjalnik

5-stopenjski ročni menjalnik omogoča prestavna razmerja
za najboljšo učinkovitost motorja ter nudi umirjen in udoben občutek pri prestavljanju.

 

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec začasno prepreči vzvratno premikanje vozila za približno 2 sekundi, ko voznik premakne nogo z zavorne stopalke na stopalko za plin.

 

Sistem za nadzor spusta (AllGrip izvedbe)
Na strmih spustih, kjer običajno zaviranje z motorjem ni dovolj, sistem za nadzor spusta samodejno vklopi zaviranje in tako nadzoruje hitrost spuščanja. To omogoča vozniku, da se osredotoči na krmiljenje vozila.

Nova zasnova vzmetenja
Glavni prednosti nove zasnove vzmetenja sta manjša teža in večja togost. Poleg tega, da odlično blaži udarce s cestišča, prispeva tudi k lahkotnemu, stabilnemu krmiljenju, ki daje vozniku direkten odziv.

 

Sistem za nadzor oprijema pogonskih koles (AllGrip izvedbe)
Ta sistem zagotavlja uspešno speljevanje na spolzkih podlagah, kot sta sneg in blato. Sistem nemudoma zaustavi kolo brez oprijema in prenese pogonsko moč na nasprotno kolo. S takšnim nadzorom oprijema koles preprečuje
izgubo motornega navora in povečuje možnosti za stabilno, varno vožnjo.

 

 

 

 

 

Suzuki hibrid je kombinacija kompaktnega motorja, elektro motorja in pomožne litij-ionske baterije

V želji po še bolj učinkoviti porabi goriva je Suzuki razvil nov delno hibridni sistem imenovan HIBRID. HIBRID sistem pomaga motorju s kompaktnim in lahkim integriranim zaganjalnik-generatorjem (Integrated Starter Generator – ISG), ki opravlja funkcijo električnega motorja, in visokozmogljivo litij-ionsko baterijo z odlično zmožnostjo polnjenja in napajanja. To je optimalni hibridni sistem za kompaktne avtomobile z izjemno uravnoteženostjo, ki omogoča racionalen in učinkovit izkoristek goriva in prostora.     

ALLGRIP AUTO je vrhunsko optimiziran sistem štirikolesnega pogona (4WD), ki vozniku pri vsakodnevni vožnji zagotavlja sproščen in varen občutek za volanom, predvsem na spolzkem cestišču ali zasneženi vozni podlagi. Sistem štirikolesnega pogona s pomočjo viskozne sklopke samodejno prenaša navor na zadnji kolesi, ko zazna, da sprednji kolesi izgubljata oprijem s podlago.

 

 

 

“Vozilo, ki je suvereno na neurejenih poteh in zmožno priti tja, kamor avtomobili v preteklosti niso mogli.” To je filozofija, na kateri temelji zasnova našega prvega modela s štirikolesnim pogonom, izdelanega leta 1970. To je bil začetek sistema ALLGRIP, ki je proslavil dovršeno Suzukijevo tehnologijo štirikolesnega pogona. Skoraj polovico stoletja kasneje je naša tehnologija štirikolesnega pogona še nadgrajena in nudi vozniku še več užitka, razburljivih doživetij in varnosti. Kombinacija novega Ignisa in sistema ALLGRIP razširja obseg vaših dejavnosti v prostem času in poudarja vaš raznolik življenjski slog.

 

Varnost

Nabor številnih naprednih tehnologij za zagotavljanje varnosti »za vsak primer« vam daje sproščen občutek pri vsakodnevni vožnji.

Dvosenzorska pomoč za zaviranje v sili (DCBS)

Sistem združuje monokularno kamero in laserski senzor, ki prepoznavata vozila, pešce in vozne pasove. Sistem pomaga na osnovi različnih zbranih informacij preprečevati trčenje in zmanjševati potencialno škodo trčenja s pomočjo zvočnih in vidnih opozoril ter s samodejnim zaviranjem.

Opozorilo
Zaradi različnih dejavnikov lahko navedeni dve kameri slabše zaznavata določene ovire ali jih celo ne zaznata. Trk je mogoče preprečiti, če se sistem akvitira pri hitrosti med približno 5 km/h in 50 km/h (pri pešcih, ko je hitrost manjša od približno 30 km/h). Odvisno od gibanja ovire in zaznavanja te ovire lahko sistem izvede samo zvočno opozorilo brez spremljajočega samodejnega zaviranja. V določenih primerih pa se zvočno opozorilo sproži hkrati s samodejnim zaviranjem. 

 

1. Opozori voznika, da obstaja nevarnost trka

Ko sistem zazna potencialno nevarnost za trk, voznika opozori na to z zvočnim signalom in prižgano lučko na armaturni plošči.

2. Opozori voznika s samodejnim blagim zaviranjem

Če se nevarnost trka povečuje, prične vozilo poleg opozoril samodejno izvajati blago zaviranje in s tem spodbuditi voznika, da se izogne trku.

3. Samodejno poveča obstoječo voznikovo silo zaviranja

Če voznik uporabi zavoro po aktiviranju opozorila, asistenčni sistem doda več moči za zaviranje.

 
 

 

4. Prične samodejno zavirati

Ko sistem zazna, da je trk neizogiben in ni pričakovane voznikove reakcije, sproži močno samodejno zaviranje, da bi preprečil trk oziroma zmanjšal posledice trka. 

 

 

Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja smer vozila in pri nenamerni zapustitvi voznega pasu na to opozori voznika z vklopom opozorilne lučke na armaturni plošči in z vibriranjem volana.

(serijsko v opremi ELEGANCE)

Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu

Sistem pri hitrosti 60 km/h ali več spremlja vzorec vožnje in v primeru vijuganja vozila po voznem pasu sproži opozorilo z zvočnim signalom in prižgano lučko na armaturni plošči.

(serijsko v opremi ELEGANCE)

 

Signalni sistem za ustavitev v sili (ESS)

Pri nenadnem, sunkovitem zaviranju in hitrosti višji od 55 km/h, sistem poleg zavornih luči samodejno vklopi tudi vse varnostne utripalke, ki s hitrim utripanjem opozarjajo prihajajoča vozila.

TECT karoserija

Zgrajena močneje. Varneje.
Zasnova Ignisove karoserije temelji na Suzukijevem konceptu TECT, ki zagotavlja strukturo, ki učinkovito absorbira in razprši energijo v primeru trka.
 

AIRBAGS – ZRAČNE BLAZINE

6 varnostnih zračnih blazin
Ignis je serijsko opremljen s 6 varnostnimi zračnimi blazinami: 2 čelni, 2 bočni in 2 stranski varnostni zavesi. 

Udobnost na daljših potovanjih

Uporaba tempomata omogoča, da vozilo samodejno ohranja nastavljeno hitrost brez uporabe stopalke za plin. Takšen način vožnje zmanjšuje voznikovo utrujenost na daljših poteh in ob višjih potovalnih hitrostih ter izboljšuje učinkovitost porabe goriva z odpravo nepotrebnih pospeševanj in zaviranj.
 

Paketi opreme


 

_
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 215/60R16 + jeklena platišča (polni kolesni pokrovi)
 • Set za popravilo pnevmatik

ZUNANJOST

 • Črna sprednja maska
 • Vratne kljuke v barvi karoserije
 • A in B stebriček v črni barvi

VIDLJIVOST

 • LED žarometi in pozicijske luči
 • LED dnevne luči integrirane v žaromete
 • LED tretja zavorna luč
 • Funkcija ‘’Guide me light’’
 • Avtomatska nastavitev višine svetlobnega snopa
 • Samodejni vklop žarometov
 • Sprednje meglenke
 • Zelena termoizolacijska zateklitev
 • Brisalci spredaj: 2 hitrosti + nastavljiv interval + pranje stekla
 • Brisalec zadaj: 1 hitrost + pranje stekla
 • Ohišja zunanjih ogledal v barvi karoserije
 • Električno nastavljiva zunanja ogledala

NOTRANJOST

 • Upravljanje radia s tipkami na volanu
 • Upravljanje prostoročnega telefoniranja s tipkami na volanu
 • Volanski obroč nastavljiv po višini
 • Servo volan
 • Senzor zunanje temperature, prikazovalnik porabe goriva in predvidenega dosega vozila, prikaz oljnega intervala
 • SHVS indikator
 • Prikazovalnik trenutne prestave
 • Zvočno opozorilo na neugasnjene luči
 • Zvočno in svetlobno opozorilo na nepripet varnostni pas za voznikov in sovoznikov sedež (zadnji samo svetlobno)

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel spredaj
 • Daljinsko centralno zaklepanje
 • Ročna klimatska naprava
 • Radio CD + MP3 predvajalnik + Bluetooth®
 • USB priključek• 12 V vtičnica

SEDEŽI

 • 60:40 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Tekstilno oblazinjenje sedežev

PRTLJAŽNI PROSTOR

 • Polica nad prtljažnim prostorom

VARNOSTNA OPREMA

 • ABS z EBD
 • ESP®
 • Pomoč za speljevanje v klanec Zavorna asistenca
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS)
 • Čelni zračni varnostni blazini za voznika in sovoznika
 • Možnost deaktiviranja čelne zračne varnostne blazine na sovoznikovi strani
 • Bočne zračne varnostne blazine spredaj
 • Zračne varnostne zavese
 • Avtomatski umik pedala sklopke in zavore v primeru trka
 • Isofix sistem za pritrditev dveh otroških sedežev zadaj
 • Stop Start sistem
 • SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki)
 • Pomoč za speljevanje v klanec
 • Sistem za nadzorovan spust po klancu (Allgrip)
 • Sistem za izboljšano vlečno moč “Grip Control” (Allgrip)

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT:
 

PNEVMATIKE IN PLATIŠČA

 • 175/60R16 + aluminijasta lita platišča

ZUNANJOST

 • Strešne letve

VIDLJIVOST

 • Dodatno zatemnjena stekla zadaj
 • Ogrevana zunanja ogledala

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth®

SEDEŽI

 • Po višini nastavljiv voznikov sedež
 • 50:50 deljivo naslonjalo zadnje sedežne klopi
 • Možnost ločenega vzdolžnega pomika zadnjih sedežev
 • Ogrevana sprednja sedeža

Dodatno k paketu serijske opreme COMFORT in PREMIUM:

 

ZUNANJOST

 • Črna sprednja maska s kromiranimi vložki

VIDLJIVOST

 • Ohišja zunanjih ogledal z vgrajenim smernikom

NOTRANJOST

 • Usnjen 3-kraki volan
 • Upravljanje tempomata/omejevalca s tipkami na volanu

FUNKCIONALNA OPREMA

 • Električno odpiranje stekel zadaj
 • Sistem zagona motorja brez ključa
 • Avtomatska klimatska naprava
 • Audio naprava s 7 palčnim zaslonom na dotik s povezavo za pametni telefon + kamera za vzvratno vožnjo + DAB + MP3 predvajalnik + Bluetooth® + Navigacija
 • Tempomat
 • Omejevalec hitrosti

VARNOSTNA OPREMA

 • DCBS - dve kameri za pomoč pri zaviranju v sili
 • Sistem za opozarjanje na vijuganje po voznem pasu
 • Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

FLAMIN AVTO